موتور

موتور

در صورتی که نیروی محرکه ورودی از الکتروموتور به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده باشد،موتور از نوع گیربکس دار می باشد.این نوع موتور الماس آسانسور قدیمی تره و دارای هزینه کمتری به نسبت موتورهای گیرلس می باشد. موتور گیربکس بدلیل وجود گیربکس انرژی و برق بیشتری برای هربار شروع حرکت خود در هر لحظه احتیاج دارد و همچنین راندمان یا بازده کاری اون پایین است.  دارای دونوع میباشد:

  • موتور گیربکس تک سرعته
  • موتور گیربکس دوسرعته

موتور گیرلس یعنی موتور بدون گیربکس و طبیعتا این امر یعنی اینکه نیاز به تعویض دنده توسط گیربکس نیست و همین امر لرزیدن کابین آسانسور در طی حرکت را به حداقل رسانده و حرکتی نو برای کابین آسانسور فراهم میکند.

موتور گیرلس دارای بازده و راندمان حدود 90% در حالیکه راندمان موتور گیربکس حدود 50% است.

  • موتور گیرلس احتیاج به روغن کاری ندارد ولی موتور گیربکس احتیاج به روغن کاری مرتب دارد. موتور گیرلس به دلیل نوع ساختارش زیاد داغ نمیکند حتی در ترافیک و کار بالا موتور برای خنک شدن متوقف نمیشود ولی این توقف در حرکت برای خنک شدن در موتور گیربکس آسانسور در شرایط کار زیاد توسط سنسور حرارتی داخل موتور اتفاغ می افتد
  • دور موتور گیرلس آسانسور در حدود 150 دور در دقیقه است و همین امر باعث ایجاد صدای بسیار کم می شود ولی دور موتور گیربکس حدود 1500 دور در دقیقه بوده و همین امر باعث ایجاد صدای بیشتر می شود. موتور گیربکس آسانسور در هربار برای شروع حرکت حدود دو تا یه برابر موتور گیرلس آسانسور جریان برق مصرف میکند.
  • همچنین موتور گیرلس به دلیل فقدان گیربکس از لحاظ حجم کوچکتر از موتورهای گسیربکسی آسانسور است و طبعتا باعث نصب سریعتر آسانسور شده و هزینه سرویس و تعمیرات آسانسور را به حداقل میرساند و این مشخصات باعث میشود که موتور گیرلس آسانسور برای ساختمانهای اداری و یا ساختمانهای مسکونی پرترافیک بسیار مناسب و مقرون به صرفه باشد.
  • موتور گیرلس آسانسور برق و انرژی بسیار کمتری از موتورهای گیربکسی مصرف می کند و تا 50% در مصرف برق و هزینه های ان صرفه جویی می شود البته قیمت موتور گیرلس آسانسور تقریبا دو برابر موتورهای گیربکس می باشد.
قبلی
بعدی